Jaar:
1950
Pagina:
5
Blauwwitten wonnen met 4-1 HE Franse voetballers zijn er niet in ge- slaagd revanche te nemen voor de in Eloyes tegen WFC geleden nederlaag. In-tegendeel, ( Integendeel, ) zij moesten nu met een nog grotere nederlaag dan destijds genoegen nemen. De eindstand (4—1) gaf ongetwij-feld ( ongetwijfeld ) de juiste verhouding weer. De Franse voorhoede miste iedere schotvaardigheid en schoot in tempo te kort. Ook de ach-terhoede, ( achterhoede, ) waarbij we direct doelman Ne- boux uitsluiten, liet vele malen verstek gaan. Nochtans was de wedstrijd zeker het aanzien waard. Duidelijk was merk-baar, ( merkbaar, ) en dat kan voor hen zeker als een excuus gelden, dat de lange vermoeiende reis de Fransen nog „in de benen” zat. Nadat de beide elftallen zich aan weers-zijden ( weerszijden ) van de koninklijke harmonie „Ex-celsior” ( „Excelsior” ) hadden opgesteld, werden de Marseillaise"' en het Wilhelmus gespeeld. Na de volksliederen, bood de Franse aanvoerder aan WFC een leeuw van zui-ver ( zuiver ) aardewerk aan, waarvan maar een exemplaar werd vervaardigd en boven-dien ( bovendien ) voor iedere speler een insigne van F.C. Eloyes. WFC van zijn kant liet zich ook niet onbetuigd en offreerde een fraaie wimpel. Voor de aanvang van de wedstrijd namen publiek en spelers een minuut stilte in acht voor het Maandag j.1. overleden lid van WFC, D. J. Koene. Al gauw was duidelijk, dat de Wormer- veerders technisch superieur waren. Tien minuten was de strijd oud, toen linksbin-nen ( linksbinnen ) De Jong een fraaie voorzet van Hil- lenius op even fraaie wijze benutte (1-0). Negen minuten later was het Worp, die back Pauly verschalkte en de bal achter doelman Neboux plaatste (2—0). Deze doelman heeft zich échter kranig geweerd en toonde met een kogel van Smit en een schot in de hoek van Worp zijn talenten. De Franse voorwaartsen