De archieven en archiefstukken die u op archieven.nl ziet, worden beheerd door vele archiefdiensten uit Nederland en België. Deze website is een gezamenlijk platform, waar al dit archiefmateriaal op wordt aangeboden. Er is dus niet één contactpunt voor uw vragen.

Dan kunt u deze vraag of reactie doorgeven aan de archiefdienst waarbij dat archiefstuk in beheer is. Bij vrijwel elke beschrijving vindt u de mogelijkheid om een reactie te sturen. Zij zullen u vervolgens zo spoedig mogelijk een reactie sturen. Bij elk archiefstuk vindt u de optie voor reageren onder het uitklapmenu (de drie puntjes). In hetzelfde menu vindt u ook een link naar de contactgegevens van dat archief. 

Wanneer het sturen van een reactie niet mogelijk is, dan heeft de betreffende organisatie hiervoor gekozen. Contactgegevens kunt u ook vinden in de Erfgoedgids. 

Voor veel archiefstukken is het mogelijk om deze in de studiezaal van het archief te bekijken. U kunt een aanvraag voor inzage alleen indienen op de website van de archiefdienst die het stuk in beheer heeft. Op archieven.nl zult u een melding krijgen met de benodigde gegevens. 

Lees hier meer over aanvraagmogelijkheden. 

Lees dan de artikelen op de Help-pagina. Hier vindt u antwoorden op diverse vragen over zoeken, linkjes naar animaties die u kunnen helpen bij uw speurtocht in de archieven.