Jaar:
1928
Pagina:
6
O Wentink Campman Bolder Meisma P. Gorel Meinsma Franssen Sterk Gorel A. v. Beek ’t Gooi: Van Rhijn Z.F.C. dus compleet en ’t Gooi met een in-valler ( invaller ) voor Meilof. Als scheidsrechter v.d. Ende het sein tot den aftrap geeft, beginnen de Zaandammers direct aanvallend en reeds inde tweede minuut krijgt Breeuwer een bal goed toegespeeld, welke in zijn vaart dooreen modderplek wordt gestuit, waardoor de Gooi-keeper verrast wordt en de Zaandamsche midvoor zijn partij de leiding geeft (1 —o). De Gooi-aanval gaat dan aan ’t werk en de Z.-achterhoede moet alle zeilen bijzetten om gevaar te voorkomen. Na een 10-tal min. heeft de Gooi-rechtsbuiten succes met een diagonaal schot, dat via den paal doel treft (1 —ï). De strijd gaat dan gelijk op, doch de Zaand. aanval is gevaarlijker. Breeuwer bedreigt voortdurend de Gooi-veste en ook Hoogmoed lost eenige gevaarlijke schoten, maar v. Rhijn is op zijn post. Een vlugge aanval van de goed spelende linkervleugel der Gooi-ers levert een doelpunt op, als v. ’t Kaar z’n doelman hindert (x —2). Eens heeft ’t Gooi bepaald pech als de bal van de lat tegen het hoofd van den Z.-keeper springt en dan wordt weggewerkt. Het spel van de Zaandammers kan allerminst bevredigen ; de achterhoede is allesbehalve safe, terwijl ook de middenlinie beneden haar kunnen blijft. Inde voorhoede is Lust bovendien zeer langzaam, talmt voort-durend ( voortdurend ) met voorzetten en verzuimt geheel om naar binnen te ïoopen. Toch wordt alles naar zijn vleugel geplaatst. Voor het Z.-doel heeft een langdurige worsteling plaats, doch ten slotte wordt het spel weer verplaatst en de laatste minuten van de eerste helft is het woord weer aan den Z.-aanval. Een 3-tal hoekschoppen op het doel der bezoekers worden juist over-gekopt ( overgekopt ) en ook andere pogingen mislukten, zoodat de rust met een I—2 voorsprong voor ’t Gooi ingaat. Doelpuntte Z.F.C. bij het begin inde tweede minuut, na de rust doet Campman dat met een zeer hard schot

7
Reserve Eerste klasse; Z.F.C. 2 boekte te Haarlem tegen H.F.C. 2 een 2 —o nederlaag, die o.i. kon worden verwacht. De Zaandamsclie reserves zullen goed doen zien reeds bijtijds vaneen aantal punten te voorzien, daar de strijd hier dit jaar v. el eens heel zwaar kan zijn. R.C.H. 2 boekte een 5—2 overwinning op A.F.C. 2, terwijl de- wedstrijd Blauw-Wit 2 E.D.O. 2 met een 2—2 stand werd gestaakt omdat van beide partijen een speler een ongeval was overkomen. Hilversum 2 had Stormvogels 2 op bezoek en moest ondervinden dat de nieuweling in deze klasse niet mis is. Stormvogels 2 won n.l. met o—4. Z.F.C.—’t Gooi 5—3. De ontmoeting tegen ’t Gooi is, als. altijd, weer uiterst spannend geweest. De sensationeele doel-puntenmakerij ( doelpuntenmakerij ) (na ’t eerste half uur was de stand al 3 3) deed herinneren aan den wedstrijd tegen ’t Gooi van het vorige seizoen, toen de Z.F.C.-ers in het laatste kwartier 4 doelpunten maakten. Menigeen zal zich gisteren hebben afgevraagd of dat nu hetzelfde elftal was van voor 14 "dagen tegen V.S.V. Flke speler, man voor man, was thans stukken beter dan toen. Het was een zeer enthou-siaste ( enthousiaste ) strijd, welke buiten de lijnen geheel werd meebeleefd blijkens de uitbundige vreugde bij het maken der doelpunten. Fn daar was dus nogai .eens gelegenheid om zich te uiten! Hen 3300 menschen zijn zeker present als scheidsrechter Weij (niet de heer Katoen, zooals was gepubliceerd) 'de beide volledige ploegen in het veld roept. De opstelling is aldus: Z.F.C.: Kuiper Rep Van het Kaar Den Boer Klopper Bakker Lust Hoogmoed BreeuWer Steens v. Melick O Campman Meilof Wentinck Meinsma Gerritse v. Dolder Franssen Sterk Corel v. Beek ’t Gooi : Van Rhijn Breeuwer brengt den bal aan ’t rollen en de Z.-aanval schijnt direct den smaak al te pakken te hebben. Van Rhijn moet er ten minste meteen al aan te pas komen. De Gooi-verdediging retour-neert ( retourneert ) het leder bij een volgende Z.-"aanval, dit belandt bij Campman welk
de stand weer gelijk is (1 —x). Maar 5 nun. later is ’t Gooi weer aan de beurt. Campman passeert achtereenvolgens Den Boer en Rep, dan snelt v.h. Kaar toe, moet dus zijn rechtervleugel vrij laten en Kuiper bevindt zich dan in ’t geselschap van 3 Gooi-aanvallers als Campman voorzet. Het laat zich raden: I—2,1 —2, wederom door Meinsma. Beide doelen ontsnappen op ’t kantje af een paar maal aan een doorboring, maar na 22 min. spelens weet Breeuwer zich door de verdediging te werken en via de handen van v. Rhijn wordt de stand Wederom gelijk (2 —-2). Enkele minuten daarna weer een snelle Z.-aanval; Dust ontvangt den bal van Hoogmoed en zet mooi voor, Breeuwer inde gelegenheid stellend zijn club voor ’t eerst de leiding te geven (3 —2). ’t Gooi. speelt snel en is steeds gevaarlijk, zoodat ’t eigenlijk niemand verwondert cdat spoedig de stand weer gelijk is. Eerst een mooi ver schot tegen de Z.-lat, dan een worsteling voor het doel en ’t is Meilof die hieruit doelpunt (3 —3). Er is dan nog slechts een half uur gespeeld! En al 6 doelpunten! In het laatste kwartier van voor de rust houdt de doelpunten-strooni ( doelpuntenstrooni ) echter op. Het spel gaat op dezelfde snelle wijze door en er zijn aan beide zijden kansen te over. Een Gooi-back slaat het leder met de hand weg, doch Breeuwer neemt de strafschop zoo-danig ( zoodanig ) dat v. Rhijn het leder kan stoppen. Kuiper krijgt nog een hard schot inden hoek te stoppen, wat hem goed afgaat. Z. krijgt nog een mooie kans, welke te niet wordt gedaan dooreen hoek-schop, ( hoekschop, ) Waaruit Breeuwer een kans gebod en wordt, doch hij is een moment fe laat en het leder ver-dwenen. ( verdwenen. ) Met 3 —3 komt dus de. rust. De tweede helft begint precies met. hetzelfde spel als waarvan we daarvoor al 3 kwartier hebben genoten. Maar met dit verschil dat thans Z.v.C. iets sterker is en heel gevaarlijk aanvalt. Breeuwer krijgt al direct een prachtkans, maar . . . buiten-spel. ( buitenspel. ) E