Artikelen ( Heemkundevereniging Houthem-St.Gerlach )
Artikelen Collectie artikelen

Mergelgroeve La Caverne de Geulhem weer open voor evenementen: ‘We hebben alles compleet vernieuwd’
Datering:
2021
Titel:
Mergelgroeve La Caverne de Geulhem weer open voor evenementen: ‘We hebben alles compleet vernieuwd’
Auteur:
Aldo Haan
Titel tijdschrift:
Doe bis van Berg en Terbliet es..?
Afleveringsnummer:
Doe bis van Berg en Terbliet es..?,9/11/2021
Samenvatting:
Op zaterdag 30 oktober opende La Caverne de Geulhem na drie jaar opnieuw de deuren. Met een bedrijfsfeest, dat het eerste feest van velen moet worden. Van Melick Groep en verhuurder Rob Matti blazen nieuw leven in de unieke evenementenlocatie.
Marcel Leenders van de Van Melick Groep is overrompeld door het aantal boekingen, terwijl er nog niets aan social media of marketing is gedaan. „Bijna alle weekenden in november en december zitten al vol. We zijn er natuurlijk ontzettend blij mee dat het als een lopend vuurtje rondgaat dat we weer open zijn. Dit is een super locatie en blijkbaar werd La Caverne door diverse opdrachtgevers en gasten enorm gemist.”
De afgelopen zeven maanden is er flink verbouwd om de horeca- en feestgelegenheid weer representatief en up-to-date te maken. Tijdens de verbouwing is ruim 120 kuub puin verwijderd. „We hebben werkelijk alles weggehaald en compleet vernieuwd. In de jaren dat de groeve leegstond, is alles koud en vochtig geworden. Verbouwing en vernieuwing was hard nodig. Deuren stonden bol, verf was afgebladderd. De bars, wifi, verlichting, brandblussers, bierleidingen, koelingen, keukenapparatuur, toiletten: alles is vervangen. Alleen de mergel is in principe nog origineel. We hebben wel een nieuwe gang uit laten zagen om de beleving en de route door de groeve nog exclusiever te maken.”
Marcel Leenders van de Van Melick Groep is overrompeld door het aantal boekingen, terwijl er nog niets aan social media of marketing is gedaan. „Bijna alle weekenden in november en december zitten al vol. We zijn er natuurlijk ontzettend blij mee dat het als een lopend vuurtje rondgaat dat we weer open zijn. Dit is een super locatie en blijkbaar werd La Caverne door diverse opdrachtgevers en gasten enorm gemist.”
De afgelopen zeven maanden is er flink verbouwd om de horeca- en feestgelegenheid weer representatief en up-to-date te maken. Tijdens de verbouwing is ruim 120 kuub puin verwijderd. „We hebben werkelijk alles weggehaald en compleet vernieuwd. In de jaren dat de groeve leegstond, is alles koud en vochtig geworden. Verbouwing en vernieuwing was hard nodig. Deuren stonden bol, verf was afgebladderd. De bars, wifi, verlichting, brandblussers, bierleidingen, koelingen, keukenapparatuur, toiletten: alles is vervangen. Alleen de mergel is in principe nog origineel. We hebben wel een nieuwe gang uit laten zagen om de beleving en de route door de groeve nog exclusiever te maken.”
Samenvatting2:
Persoonlijke aankleding
La Caverne beschikt nu over vier ingerichte feestzalen met Romeinse namen (Flora, Minerva, Bacchus en Vesta), een grote ondergrondse keuken, een garderobe, toiletten, stroom en alle andere noodzakelijke voorzieningen om een evenement te laten slagen. De bars zijn gebouwd uit hardhout en staal, om het vocht lang weerstand te kunnen bieden. „De verbouwing heeft niet alleen de routes door de groeve veranderd en de uitstraling verbeterd, maar heeft de locatie ook duurzamer gemaakt door de nieuwe ledverlichting en vloerverwarming. Iedere ruimte of hoek kunnen we afzonderlijk van kleur veranderen, in een kleur uit het logo van een bedrijf bijvoorbeeld, of in de lievelingskleur van het bruidspaar. De buitenkant gaan we vanaf januari aanpakken. Onder andere met een nieuwe oprit.”
Goed contact met de buren
Van Melick meldde zich ruim voor de opening al bij omwonenden en ondernemers in de buurt. „Een goede verstandhouding met onze buren vinden we belangrijk. Dus we hebben omwonenden direct verteld dat ze eventuele overlast vooral bij ons moeten melden. Iedereen reageerde positief op de opening, met reacties als ‘fijn, weer wat meer leven in deze hoek’. Een officiële opening waarvoor we ook de buren uitnodigen, willen we nog plannen. Maar we wachten even af hoe de coronasituatie en de bijbehorende maatregelen zich verder ontwikkelen.”
Deels voor de unieke beleving, deels om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, gaat Van Melick bij feesten met diverse foodstands werken. „In de ene nis bijvoorbeeld Mexicaans, in de andere Thais, Italiaans of Duits. In principe voor elk wat wils en aangepast aan het evenement. Limburgs zuurvlees gepresenteerd op een puntzakje frites behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.
La Caverne beschikt nu over vier ingerichte feestzalen met Romeinse namen (Flora, Minerva, Bacchus en Vesta), een grote ondergrondse keuken, een garderobe, toiletten, stroom en alle andere noodzakelijke voorzieningen om een evenement te laten slagen. De bars zijn gebouwd uit hardhout en staal, om het vocht lang weerstand te kunnen bieden. „De verbouwing heeft niet alleen de routes door de groeve veranderd en de uitstraling verbeterd, maar heeft de locatie ook duurzamer gemaakt door de nieuwe ledverlichting en vloerverwarming. Iedere ruimte of hoek kunnen we afzonderlijk van kleur veranderen, in een kleur uit het logo van een bedrijf bijvoorbeeld, of in de lievelingskleur van het bruidspaar. De buitenkant gaan we vanaf januari aanpakken. Onder andere met een nieuwe oprit.”
Goed contact met de buren
Van Melick meldde zich ruim voor de opening al bij omwonenden en ondernemers in de buurt. „Een goede verstandhouding met onze buren vinden we belangrijk. Dus we hebben omwonenden direct verteld dat ze eventuele overlast vooral bij ons moeten melden. Iedereen reageerde positief op de opening, met reacties als ‘fijn, weer wat meer leven in deze hoek’. Een officiële opening waarvoor we ook de buren uitnodigen, willen we nog plannen. Maar we wachten even af hoe de coronasituatie en de bijbehorende maatregelen zich verder ontwikkelen.”
Deels voor de unieke beleving, deels om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, gaat Van Melick bij feesten met diverse foodstands werken. „In de ene nis bijvoorbeeld Mexicaans, in de andere Thais, Italiaans of Duits. In principe voor elk wat wils en aangepast aan het evenement. Limburgs zuurvlees gepresenteerd op een puntzakje frites behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.
Samenvatting3:
Net als een diner voor een gezelschap. Gasten kiezen bij de foodstands zelf wat ze willen eten en waar ze het opeten. Dan wordt er veel rondgelopen en daar worden de feesten informeler van. We presenteren gekoelde frisdranken met bijpassend glaswerk op diverse plekken om zelf te pakken. Het tappen doen wij. De eerste 1500 liter bier zit in de tanks.”
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20211103_93665320
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20211103_93665320
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Heemkundevereniging Houthem-St.Gerlach
laatste wijziging 15-11-2024