Uw zoekacties: Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen, 1940 - 1947

076 Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen, 1940 - 1947 ( Historisch Centrum Limburg, te Heerlen (voormalig Rijckheyt) )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
Inleiding (1.)
Geschiedenis van het archief (1.2.)
076 Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen, 1940 - 1947
Inleiding (1.)
Geschiedenis van het archief (1.2.)
De administratie werd met ingang van juni 1941 door de administratie van de Dienst Publieke Werken verricht. Het archief werd toen ondergebracht in het archief van Publieke Werken. Het archief was rubrieksgewijs geordend en opgeborgen onder nummer 364. De rubrieken, achttien in totaal, kregen romeinse cijfers, te weten 364-I Algemeen, 364-II Comptabiliteit, 364-III Personeel, 364-IV Inrichting en materialen, 364-V Levensmiddelenvoorziening algemeen, 364-VI Vlees, 364-VII Boter en vet, 364-VIII Peulvruchten, 364-IX Diverse grondstoffen, 364-X Aardappelen, 364-XI Taptemelkpoeder, 364-XII Aardappelmeel en groenten, 364-XIII Voedselverstrekking, 364-XIV Emballage en fusten, 364-XV Voorraadstaten, 364-XVI Dienstkleding, 364-XVII Regionaal leider Massavoeding bij noodtoestand, en tenslotte 364-XVIII Procesverbalen.
Na liquidatie van de keuken werd het archief overgedragen aan de Archiefdienst Gemeente Heerlen. In 1981 werden de persoonsdossiers van het personeel, berustende in het archief van de gemeentesecretarie, overgedragen. In 1974 is er, met een aanvulling in 1981, door R. Braad een plaatsingslijst gemaakt.

Kenmerken

Datering:
1940 - 1947
Titel:
Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen, 1940 - 1947
Taak:
Voedselvoorziening in tijden van oorlog en nasleep daarvan
Openbaarheid:
Volledig
Omvang:
1,82 mtr.
Toegang:
Inventaris
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld.
Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Rijckheyt, Centrum voor Regionale Geschiedenis, Heerlen. Toegang 076 Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen, 1940 - 1947
VERKORT:
NL-HrlRi 076