Uw zoekacties: Artikelen

Artikelen ( Heemkundevereniging Houthem-St.Gerlach )

Filter: winkelsx
beacon
90  artikelen
sorteren op:
 
 
 
 
Artikel
'Bakkerij is van cruciaal belang voor leefbaarheid van Houthem' : Gemeente wil winkel behouden
Datering:
2009
Titel:
'Bakkerij is van cruciaal belang voor leefbaarheid van Houthem' : Gemeente wil winkel behouden
Auteur:
René Willems
Titel tijdschrift:
Dagblad De Limburger
Afleveringsnummer:
DDL, 6/3/2009
Samenvatting:
De gemeente Valkenburg aan de Geul zet alle zeilen bij om de parkeerproblemen rond bakkerij Crutzen in Houthem op te lossen.

"Het laatste dat we willen is dat die winkel ook nog verdwijnt uit Houthem", zegt wethouder Jef Kleijnen. "Want de bakkerij is van cruciaal belang voor de leefbaarheid van Houthem." Bij de bakkerij aan de Vroenhof is geen plek om te parkeren. Sinds jaar en dag zetten klanten hun wagen even op de brede stoep voor de winkel. Politie en gemeente laten dat oogluikend toe: als de wagens daar niet te lang staan, wordt geen proces-verbaal uitgeschreven. Een van de buren - die ook protesteerde tegen de oliebollenkraam met oudjaar, bevestigt de wethouder - vindt dat niet acceptabel. "Het betekent dat we moeten gaan bekeuren, want formeel mogen auto’s daar inderdaad niet staan." Om te voorkomen dat de bakkerij daardoor in de problemen komt, probeert de gemeente in de buurt van de winkel twee of drie parkeervakken te creëren. "Wellicht op de stoep", zegt Kleijnen, "want het trottoir is daar breed zat." Volgens de wethouder krijgt de bakker daarmee absoluut geen voorkeursbehandeling: "Ook andere winkeliers proberen we van dienst te zijn. Kijk maar naar Schin op Geul, waar we een ondernemer proberen te helpen bij het heropenen van de gesloten supermarkt. Het verdwijnen van de bakkerij zou voor Houthem ‘een kleine ramp’ zijn, vindt de wethouder. "Het is een van de laatste winkels die in Houthem nog over zijn. Inwoners kunnen daar sinds enige tijd ook terecht voor levensmiddelen. Zou die zaak dichtgaan, dan moeten de inwoners van Houthem voor alles naar Valkenburg of Meerssen."
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Artikel
Op de helling: Oliebollen
Datering:
2009
Titel:
Op de helling: Oliebollen
Auteur:
Stefan Gybels en René Willems
Titel tijdschrift:
Dagblad De Limburger
Afleveringsnummer:
DDL, 28/2/2009
Samenvatting:
In Houthem is commotie ontstaan over... een oliebollenkraam.
De meeste winkels in het dorp hebben de deuren de afgelopen jaren gesloten. Wat nog rest is - onder meer - een tankstation, een bruidsmodezaak en een bakker. De bakker had iets leuks bedacht: hij zette op oudjaarsdag een oliebollenkraam buiten. Heel Houthem blij, natuurlijk. Behalve de buurman: die wilde geen kwalmende vetpot voor zijn deur. Het conflict liep zo hoog op dat de commissie voor de bezwaarschriften eraan te pas moest komen. Die gunde Houthem zijn oliebollen. En B en W hebben dat oordeel gevolgd. Het duurt nog een maand of tien, maar de vooruitzichten zijn goed: in december kan Houthem zich tegoed doen aan oliebollen
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Artikel
Jezuïetenklooster verkocht
Datering:
2008
Titel:
Jezuïetenklooster verkocht
Titel tijdschrift:
Heuvelland Aktueel
Afleveringsnummer:
Heuvelland Aktueel, 10/12/2008
Samenvatting:
Het voormalige Jezuïetenklooster in Broekhem is verkocht aan enkele investeerders. Deze hebben op hun beurt een hotelorganisatie benaderd om er een vijf-sterrenhotel in te vestigen. Ook komen in het voormalige klooster ook short-stay appartementen en kleine winkels. "Valkenburg snakt naar dit soort initiatieven", zegt burgemeester Martin Eurlings. "En dit pand is er gewoon voor gemaakt. Er komt steeds meer vraag naar betere onderkomens. En ik zie nog meer mogelijkheden om hotels in vier of vijf sterren hotels in Valkenburg te vestigen. Daarbij denk ik aan hotels van een keten, zoals Hilton." Niet alleen ontwikkelen de nieuwe eigenaren van het klooster een hotelconcept, ze zullen ook nog meedenken en meebetalen aan het up-graden van de binnenstad.
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Artikel
Vernieuwde Bakkerij Van Eijndhoven introduceert nieuw winkelconcept
Datering:
2008
Titel:
Vernieuwde Bakkerij Van Eijndhoven introduceert nieuw winkelconcept
Titel tijdschrift:
Heuvelland Aktueel
Afleveringsnummer:
Heuvelland Aktueel, 19/3/2008
Samenvatting:
De vele vaste klanten van de Broekhemse vestiging van Bakkerij van Eijndhoven hebben enkele weekjes in de kou gestaan.
Zij hebben dit graag voor lief genomen, want ze weten wat ze er zeer binnenkort voor terugkrijgen: een dubbel zo grote zaak met een voor de regio nieuw en zeer bijzonder concept. Met name het winkelgedeelte van Bakkerij Van Eijndhoven ondergaat momenteel een ware metamorfose. Tegelijk met de grootse opknapbeurt ondergaat de zaak een uitbreiding en wordt een nieuw concept gepresenteerd. Nog nadrukkelijker dan voorheen gaat ondernemer Koos van Eijndhoven zich nog nadrukkelijker toeleggen op het bereiden van speciaalbroden. Na de heropening kunnen de klanten zien hoe een en ander in zijn werk gaat, want de steenoven krijgt een plaatsje in de winkel. Zo kan iedereen zien hoe op ouderwetse en traditionele wijze broden worden afgebakken. Maar dat is niet de enige verandering. Bakkerij Van Eijndhoven gaat ook het winkelconcept wijzigen. Een en ander houdt in dat de toonbanken uit het winkelbeeld verdwijnen. Dat heeft tot gevolg, dat wordt overgeschakeld op het zelfbedieningsprincipe. Het bedienend personeel biedt voortaan de helpende hand als adviseur in de zaak. Los van deze grote aanpassingen blijft ook veel bij het oude. Bij de zaak op het adres Broekhem 69 bestaat goede parkeergelegenheid, bijvoorbeeld op de eigen oprit. Zoals bekend is Bakkerij Van Eijndhoven volledig gespecialiseerd in brood, desembrood en roggebrood en broodjes. Hierin onderscheidt men zich ook van collega's in de branche. Het desembrood wordt bereid met biologische, in de omgeving geteelde grondstoffen.
Samenvatting2:
De uitgebreide klantenkring proeft zo de pure smaak van de producten. Het spreekt voor zich dat met name in een bakkerij en bakkerszaak alle met het milieu verbanden houdende voorschriften goed in acht worden gehouden. Daarnaast wordt zeer zorgvuldig met energie omgesprongen. Met gepaste trots weet huidig eigenaar/exploitant Koos van Eijndhoven te melden, dat hij twee jaar een gat in de markt ontdekte met de introductie van Het desembrood. De productie van deze broodsoort omvat momenteel 40 % van de totaalomzet. In alle doen en laten staat bij Bakkerij Van Eijnhoven de klant centraal. "Hij moet met een tevreden gevoel en een goed product de zaak verlaten, zodat klachten tot een minimum worden beperkt. Met de heropening van de totaal vernieuwde zaak in Broekhem, breekt voor de vierde generatie Van Eijndhoven alweer een nieuwe, spannende tijd aan, waarin Koos Van Eijndhoven alle vertrouwen voor de toekomst heeft. Bakkerij van Eijndhoven Broekhem 69 Valkenburg aan de Geul Tel. 043-6012146
Trefwoorden:
Geografische namen: