Uw zoekacties: Hotel Juliana omgebouwd tot opleidingsinstituut : Comeback f...

Artikelen ( Heemkundevereniging Houthem-St.Gerlach )

beacon
 
 
Artikel
Hotel Juliana omgebouwd tot opleidingsinstituut : Comeback familie Stevens; Beluga-cuisinier Hans van Wolde creatief directeur
Datering:
2013
Titel:
Hotel Juliana omgebouwd tot opleidingsinstituut : Comeback familie Stevens; Beluga-cuisinier Hans van Wolde creatief directeur
Auteur:
Jurgen Simon
Foto's door:
Gert Lammer
Titel tijdschrift:
De Trompetter/Heuvelland Aktueel
Afleveringsnummer:
DT/HA, 20/11/2013
Samenvatting:
Foto's :
- Met Frederique keert de bekende naam Stevens weer terug in het statige JuLiana. Ze krijgt daarbij steun bij Betuga-chef Hans van Wolde, die er zichtbaar zin in heeft.
- Frederique Stevens (midden), haar man Philip van Uden (links, financieel directeur) en Hans van Wolde voor het pand waar het vanaf maart 2014 gaat gebeuren!

Met Frederique van Uden-Stevens als directeur keert de familie Stevens weer terug op het oude nest van het ooit fameuze hotel-restaurant Juliana. Hans van Wolde, eigenaar van het twee-sterren restaurant Beluga, wordt creatief directeur. In het hotel opent maart 2014 een opleidingsinstituut voor koks en gastheren Tot 1 oktober was in het in heel Nederland bekende Valkenburgse pand van Juliana onder andere een hotel en restaurant gevestigd, geëxploiteerd door de familie Naus .Naus besloot huurcontract niet te verlengen. In een ander deel van het pand is een dialysecentrum van het AZM gevestigd. In 1914 opende Alphons Stevens pension prinses Juliana. Vanaf de jaren. 30 was het zoon Alphons die her pension transformeerde tot hotel. Michelin kende Juliana in 1958 als eerste in Nederland een ster toe, die 48 jaar onafgebroken werd behouden, waarvan 33 jaar zelfs met twee sterren. De laatste 30 jaar stond zoon Paul Stevens aan het roer. Totdat het bedrijf in 206 van de hand werd gedaan. Nieuwkomers wisten echter nooit het succes van de familie Stevens te evenaren. De drijfveer van Frederique Stevens om Juliana om te bouwen tot opleidingsinstituut is dat ze ziet dat het vakmanschap in de horeca verloren dreigt te gaan. "Vakmensen worden schaarser. Een goede medewerker is zeker in een dalende markt van levensbelang voor een bedrijf. Koks die de basis beheersen en smaak, liefde en passie geven aan gerechten." Zelf heeft de 35-jarige Frederique twee passies: horeca en opleiden: "Nu het eigen pand weer leeg kwam te staan, een uitgelezen pand om dit hier te gaan combineren. Ik wilde niet direct een hotel of restaurant starten.
Samenvatting2:
Daar hebben we er in Valkenburg voldoende van." Stevens vindt dat het aan een goede vakopleiding ontbreekt. "Nu kan ik mijn droom verwezenlijk door met dit opleidingsinstituut te start." Gelet op het feit dat twee-sterren cuisinier Hans van Wolde ook deze droom heeft, wordt hij als creatief directeur betrokken. "Ik concentreer mij op de voorkant van het horecagebeuren, Hans neemt de koks onder handen. Hij gaat wekelijks masterclasses aan de studenten geven." Van Wolde, zegt: «Dit is ook voor mij een nieuwe uitdaging. Echt iets waar ik op zoek naar was' Het instituut biedt een intensieve opleiding, waarbij de studenten 6 weken in Juliana leven, ervaren, leren, zich ontwikkelen en presenteren. Investeren in het individu,in het aanscherpen van ieders unieke kenmerken en eigenschappen tot onderscheidende competenties zijn de toverwoorden die het nieuwe Juliana Institute tot een succes moeten maken. "Het opleidingsprogramma is afgestemd op vakkennis over het beste dat in de praktijk geboden wordt", aldus Stevens. "Uniek is de persoonlijke benadering en begeleiding. De eigen ambitie en de behoeften vanuit de markt worden vertaald naar leerdoelen. Programmaonderdelen op maat aangeboden vanuit het in de loop der jaren opgebouwde netwerk van specialisten." Overigens wordt het pand niet alleen een opleidingsinstituut maar wordt het geleerde door de studenten ook in het eigen restaurant in de praktijk gebracht.Ook zal Juliana als trouwlocatie gehandhaafd blijven. "Wij zijn daarom ook al de tuin flink aan het opknappen", aldus Frederique Stevens. Ook verbouwing in het hotel is inmiddels in gang gezet. "We willen op tijd klaar zijn.De opening staat voor 14 maart 2014 gepland.
Samenvatting3:
Momenteel zijn we op de 2e en 3e etage aan het werk." In het hotel zullen de studenten ook gedurende de zes weken opleiding wonen. Het AZM start binnenkort met een verbouwing in het pand en gaat het dialysecentrum uitbreiden Overigens kunnen straks ook weer gasten in het restaurant van Juliana terecht. "Ieder weekeinde kunnen gasten drie dagen bij ons terecht. Zo kunnen de leerlingen ook het geleerde in praktijk brengen." De opening van Juliana Institute staat voor 14 maart 2014 gepland.
Geografische namen: