Uw zoekacties: Allemensen : Jeroen wordt in zijn restaurant Jérôme

Artikelen ( Heemkundevereniging Houthem-St.Gerlach )

beacon
 
 
Artikel
Allemensen : Jeroen wordt in zijn restaurant Jérôme
Datering:
2008
Titel:
Allemensen : Jeroen wordt in zijn restaurant Jérôme
Auteur:
René Willems
Foto's door:
Rob Oostwegel
Titel tijdschrift:
Dagblad De Limburger
Afleveringsnummer:
DDL, 28/3/2008
Samenvatting:
Met foto van 'Jérôme' Trimbos. In Broekhem opent burgemeester Martin Eurlings van Valkenburg maandagavond restaurant Jérôme, de gloednieuwe zaak van Jeroen Trimbos. Trimbos heeft het vak geleerd van gerenommeerde chefs in binnen- en buitenland. Die kwaliteit wil hij straks ook in zijn eigen restaurant gaan brengen. Met als uiteindelijke doel wellicht een Michelinster. Is het nou Jeroen of Jérôme? "Ik heet Jeroen. Maar ik heb met mijn ouders lange tijd in het buitenland gewoond, waar mijn naam op alle mogelijke manieren is verbasterd: in Engeland noemden ze mij Jeremy, in Frankrijk Jerome en in Spanje Geronimo. Ik heb hier gekozen voor de Franse variant omdat het restaurant toch gebaseerd is op de Franse keuken, al herken ik zelf ook wel wat Mediterrane invloeden." Kom je uit een horecafamilie? "Mijn ouders, Harry en Netty, hebben diverse horecazaken gehad. In hotel Op de Beek in Schin op Geul ben ik mijn moeder gaan helpen in de keuken. Ik was toen een jaar of 17, denk ik. Dat was flink aanpoten, zeker als we voor een gezelschap van vijftig man moesten koken. Maar dat beviel me zo goed dat ik besloten heb verder te gaan in het vak: ik ben naar de Middelbare Hotelschool in Heerlen gegaan." Het vak leer je vaak in de praktijk, zeggen ze. Geldt dat ook voor de horeca? "Zonder meer. Ik heb met grote chefs gewerkt, onder meer in château Sint-Gerlach in Houthem, La Sapiche in Gulpen, De Kersentuin in Amsterdam, hotel-restaurant Juliana hier in Valkenburg en De Leuf in Ubachsberg. Iedere chef heeft zijn eigen stijl: geef zeventien chefs hetzelfde recept en je krijgt zeventien verschillende gerechten. En van iedereen pikje iets mee." Is het makkelijk om als jong broekje binnen te komen bij zo'n restaurant van naam? "Dat ligt eraan. Ik was stagiair. En stagiairs hebben ze graag omdat ze goedkoop zijn. Als restaurants het volle pond moeten betalen, hebben ze toch liever iemand met wat meer ervaring." Laten chefs je als hulpje ook makkelijk in de pan kijken?
Samenvatting2:
"Dat verschilt heel erg. Je hebt koks die heel geheimzinnig doen, uit angst dat ze hun geheim verklappen. Maar je hebt ook chefs die je alles vertellen omdat ze weten dat je hun kookkunst toch niet een op een kunt overnemen: koken is vooral een kwestie van gevoel, en dat heb je of dat heb je niet. Als iemand je een geweldig recept geeft, is dat lang geen garantie dat je ook een fantastisch gerecht op tafel zet."
In De Leuf, het sterrenrestaurant in Ubachsberg, heb je naam gemaakt. "Toen ik daar kwam had de zaak een Michelinster. Later hebben we daar een 'espoir' bij gekregen, en uiteindelijk hebben zelfs een tweede ster binnengehaald. Dat is natuurlijk in de eerste plaats de verdienste van de chef. Dat succes straalt af op de rest van het personeel: het is nooit slecht als je dat op je cv kunt zetten." Wanneer is het idee ontstaan een eigen restaurant te openen? "Ik liep daar eerlijk gezegd al een tijdje mee rond. Maar je moet die stap niet te vlug zetten; een restaurant leiden is niet alleen een kwestie van goed koken, maar je moet ook zakelijk inzicht vergaren. Ik heb daar rustig de tijd voor genomen. Inmiddels ben ik 24 en lijkt de tijd rijp om mijn grote droom waar te maken." Wanneer verwacht je de eerste Michelinster voor Jérôme? "Nou zeg, dat is wel heel ambitieus. Om te beginnen wil ik mij concentreren op de kwaliteit van mijn diners, zodat de gasten hier met hetzelfde tevreden gevoel weggaan als in de restaurants waar ik de afgelopen jaren heb gewerkt. Als dat in de toekomst zou worden bekroond met een internationale onderscheiding, zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Maar je moet niet de illusie hebben datje zo'n ster van vandaag op morgen binnenhaalt: dat vergt tijd, geduld en doorzettingsvermogen."

Restaurant Jérôme, Broekhem 58, is met uitzondering van de dinsdag dagelijks geopend van 12.00 tot 14.00 uur (lunch) en van 18.00 tot 21.00 uur (diner). Op zaterdag is er geen lunch. Reserveren kan via tel. 043 6013242.
Trefwoorden:
Geografische namen: