Uw zoekacties: Valkenburgers strijden om hoogste culinaire eer : Limburgse ...

Artikelen ( Heemkundevereniging Houthem-St.Gerlach )

beacon
 
 
Artikel
Valkenburgers strijden om hoogste culinaire eer : Limburgse talenten op Internationale kookwedstrijd
Datering:
2007
Titel:
Valkenburgers strijden om hoogste culinaire eer : Limburgse talenten op Internationale kookwedstrijd
Auteur:
Bert Salden
Titel tijdschrift:
Zondagnieuws
Afleveringsnummer:
Zondagsnieuws, 21/1/2007
Samenvatting:
Maandag 22 januari beginnen in het MECC de horecavakbeurzen.

Hoogtepunten zijn de vele kookwedstrijden, met als prominentste woensdag de wedstrijd Internationale Keuken. Zondagsnieuws sprak met de toppers van vorig jaar. Befaamde restaurants als het Kurhaus, Cocagne, Amstel Hotel en Den Dillegaard sturen hun talenten voor deze wedstrijd naar Maastricht. Toch bleven de belangrijkste prijzen vorig jaar in de regio. Sylvian van Elmbt en Richard Bohmer, uit Slenaken en Gulpen, zijn de winnaars van vorig jaar. Ze werken bij Chateau St. Gerlach in Valkenburg. Sylvian, chef de partie, werkt er 2,5 jaar, Richard drie jaar. “Toen Otto Nijenhuis hier chef werd gingen we er allebei van uit dat er snel en Michelin-ster zou komen. Daar wilden we allebei wel werken." Sylvian: “Elke maandagmorgen hebben we de afgelopen weken het wedstrijdmenu bereid en er vervolgens met de chef over gediscussieerd. Het menu werd zo steeds verder verfijnd". Angie Bischops uit Wijlre is zelf chef-kok van restaurant Brazza in Valkenburg. De runner-up van vorig jaar neemt deel met haar leerling-kok Luc Coninck uit Neerbeek. Angie: “Ook wij hebben een mentor: we hebben het menu een paar keer gekookt bij Melanie Lebouille en veel nuttige tips gekregen. We doen mee aan de wedstrijd om de erkenning. Hier kan ik echt koken zoals ik het zelf zou willen. Het wedstrijdmenu is vernieuwend. Ik weet niet of onze gasten daar open voor staan." Sylvian en Richard zijn dezelfde mening toegedaan. Tot hun ingrediënten behoren krab, tonijn en eendenlever (voorgerecht), schol en lardon culinata (tussengerecht), duif en piperacli (hoofdgerecht) en koffie met pure chocolade. Angie en Luc bereiden konijn met eendenlever, coquilles met komkommer en spek, Ibericovarken op drie wijzen en pure chocolade met bloedsinaasappel en caramel. “Maar het gaat om de bereiding!"
Trefwoorden:
Geografische namen: