Uw zoekacties: Nederland dineert : vier eeuwen tafelcultuur; / Jet Pijzel-D...

Bibliotheek ( Het Utrechts Archief )

Het Utrechts Archief beschikt over de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften van de geschiedenis van de stad en provincie Utrecht. 

Wat heb ik nodig om een item in te zien?

U kunt onze boeken, kranten en tijdschriften alleen raadplegen in onze studiezaal. Daarvoor heeft u het aanvraagnummer van een item uit de bibliotheekcatalogus nodig. U vindt dit nummer direct bovenaan de beschrijving na 'aanvraagnummer'. 

In onze studiezaal kunt u ter plekke een aanvraag doen. 

beacon
 
 
Boek
94872 Nederland dineert : vier eeuwen tafelcultuur; / Jet Pijzel-Dommisse (red.) ; tekst Barend J. van Benthem ... [et al.]. - Zwolle ; Den Haag : Waanders ; Gemeentemuseum, 2016. 391 p. : ill. : 28 cm. - Met bronnen, lit,opg, noten en reg., ISBN: 978-94-6262-057-5 PK: K2016-61
Koken en eten hoort als vanzelfsprekend bij het leven. Veel esthetiek komt hier in eerste instantie niet bij kijken. Maar zodra gezamenlijk wordt gegeten, wordt eten een sociale bezigheid, een middel tot communicatie, tot representatie, tot onderscheid. Voor dit boek is een keur aan specialisten op zoek gegaan naar de specifieke eetcultuur van Nederland. Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken van verschillende landgoederen en paleizen met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.
Aanvraagnummer:
PK: K2016-61
Collectie:
Het Utrechts Archief
Titel:
Nederland dineert : vier eeuwen tafelcultuur
Auteur:
Pijzel-Dommisse, Jet; Benthem, Barend J. van
Brontype:
Monografie
Taal:
Nederlands
Plaats van uitgave:
Zwolle ; Den Haag
Uitgever/drukker:
Waanders ; Gemeentemuseum
Samenvatting:
Koken en eten hoort als vanzelfsprekend bij het leven. Veel esthetiek komt hier in eerste instantie niet bij kijken. Maar zodra gezamenlijk wordt gegeten, wordt eten een sociale bezigheid, een middel tot communicatie, tot representatie, tot onderscheid. Voor dit boek is een keur aan specialisten op zoek gegaan naar de specifieke eetcultuur van Nederland. Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken van verschillende landgoederen en paleizen met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.
Aantal pagina's delen:
391 p.
Formaat:
28 cm
Illustraties:
ill.
Auteursvermelding:
Jet Pijzel-Dommisse (red.) ; tekst Barend J. van Benthem ... [et al.]
ISBN:
978-94-6262-057-5
Bibliografische annotatie:
Met bronnen, lit,opg, noten en reg.
Jaar uitgave:
2016
Vroegste jaar van uitgave:
2016
Editie:
2e dr.
Documenttype:
Bibliotheekwerk
Geografische namen:
Organisatie: Het Utrechts Archief