Bibliotheek ( Het Utrechts Archief )
BIBLIO_BOEK Bibliotheek boeken
94872 Nederland dineert : vier eeuwen tafelcultuur; / Jet Pijzel-Dommisse (red.) ; tekst Barend J. van Benthem ... [et al.]. - Zwolle ; Den Haag : Waanders ; Gemeentemuseum, 2016. 391 p. : ill. : 28 cm. - Met bronnen, lit,opg, noten en reg., ISBN: 978-94-6262-057-5 PK: K2016-61
Koken en eten hoort als vanzelfsprekend bij het leven. Veel esthetiek komt hier in eerste instantie niet bij kijken. Maar zodra gezamenlijk wordt gegeten, wordt eten een sociale bezigheid, een middel tot communicatie, tot representatie, tot onderscheid. Voor dit boek is een keur aan specialisten op zoek gegaan naar de specifieke eetcultuur van Nederland. Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken van verschillende landgoederen en paleizen met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.
Koken en eten hoort als vanzelfsprekend bij het leven. Veel esthetiek komt hier in eerste instantie niet bij kijken. Maar zodra gezamenlijk wordt gegeten, wordt eten een sociale bezigheid, een middel tot communicatie, tot representatie, tot onderscheid. Voor dit boek is een keur aan specialisten op zoek gegaan naar de specifieke eetcultuur van Nederland. Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken van verschillende landgoederen en paleizen met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.
Aanvraagnummer:
PK: K2016-61
Collectie:
Het Utrechts Archief
Titel:
Nederland dineert : vier eeuwen tafelcultuur
Auteur:
Pijzel-Dommisse, Jet; Benthem, Barend J. van
Brontype:
Monografie
Taal:
Nederlands
Plaats van uitgave:
Zwolle ; Den Haag
Uitgever/drukker:
Waanders ; Gemeentemuseum
Samenvatting:
Koken en eten hoort als vanzelfsprekend bij het leven. Veel esthetiek komt hier in eerste instantie niet bij kijken. Maar zodra gezamenlijk wordt gegeten, wordt eten een sociale bezigheid, een middel tot communicatie, tot representatie, tot onderscheid. Voor dit boek is een keur aan specialisten op zoek gegaan naar de specifieke eetcultuur van Nederland. Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken van verschillende landgoederen en paleizen met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.
Aantal pagina's delen:
391 p.
Formaat:
28 cm
Illustraties:
ill.
Auteursvermelding:
Jet Pijzel-Dommisse (red.) ; tekst Barend J. van Benthem ... [et al.]
ISBN:
978-94-6262-057-5
Bibliografische annotatie:
Met bronnen, lit,opg, noten en reg.
Jaar uitgave:
2016
Vroegste jaar van uitgave:
2016
Editie:
2e dr.
Documenttype:
Bibliotheekwerk
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Het Utrechts Archief
laatste wijziging 08-10-2018