Documentaire over de productie van vleeswaren en conserven bij B.L. Buijvoets Jr. Vleeswarenfabriek NV te Almelo. Tekstbordjes geven aan wat er volgt:
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.
, 00-00-1955 ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )
Collectie Bewegend Beeld
12809BB02502 Documentaire over de productie van vleeswaren en conserven bij B.L. Buijvoets Jr. Vleeswarenfabriek NV te Almelo. Tekstbordjes geven aan wat er volgt:
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.
, 00-00-1955
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.
, 00-00-1955
Titel:
Waar de varkens blijven? ;
Beschrijving:
Documentaire over de productie van vleeswaren en conserven bij B.L. Buijvoets Jr. Vleeswarenfabriek NV te Almelo. Tekstbordjes geven aan wat er volgt:
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.
Lengte in minuten:
00:10:00
Datering:
00-00-1955
Materiaal:
16 mm;
rolfilm;
rolfilm;
Oud nummer:
BB02502
Materiaal opmerkingen:
formaat beeld: zwart/wit;
formaat geluid: stom;
formaat geluid: stom;
Trefwoorden:
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle
laatste wijziging 19-02-2024
1 gedigitaliseerd