Uw zoekacties: Bakker's Culinaire Vakschool (2), 1920 - 1990

1822 Bakker's Culinaire Vakschool (2), 1920 - 1990 ( Groninger Archieven )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Plaatsingslijst
57 Foto's restaurantkoks in opleiding aan vakschool Groningen
a. 1947, een van de eerste cursussen met 4 deelnemers
b. 1948, 5 foto's van lessituaties
c. cursus 1948-II restaurantkoks, tijdens sierwerkles
d. cursus 1948-II restaurantkoks op culinaire excursie, met menu
e. plm. 1949 slotdiner restaurnatkoks in Hotel Baulig, Herestraat, Gron.
f. 1950 culinaire excursie, met menu
g. cursus 1949-I restaurantkok aan het werk
h. 1954 groepsfoto restaurantkoks
i. 1962 nabespreking kookles, leraar P.Hendriks
j. 1962 restaurantkoks aan de maaltijd
k. 1963 koksleerlingen brengen kokerijprodukten naar de bakkerijtentoonstelling in de Harmonie te Groningen
l. 1966 restaurantkoksleerlingen assisteren bij koud buffet voor 2500 gasten in de Prins Bernhard Hoeve te Zuidlaren
m. plm. 1968 uitleg van de les in het bakkkerijlokaal
n. plm. 1965 showbuffet restaurantkoks bij diploma-uitreiking
o. plm. 1985 leerling restaurantkoks aan het werk voor buffet
p. plm. 1970 showbuffet restaurantkoks (kleurendia's)
q. 1989 luxe patisserie cursus
r. 1989 buffet luxe patisseriecursus
1822 Bakker's Culinaire Vakschool (2), 1920 - 1990
Plaatsingslijst
57
Foto's restaurantkoks in opleiding aan vakschool Groningen
a. 1947, een van de eerste cursussen met 4 deelnemers
b. 1948, 5 foto's van lessituaties
c. cursus 1948-II restaurantkoks, tijdens sierwerkles
d. cursus 1948-II restaurantkoks op culinaire excursie, met menu
e. plm. 1949 slotdiner restaurnatkoks in Hotel Baulig, Herestraat, Gron.
f. 1950 culinaire excursie, met menu
g. cursus 1949-I restaurantkok aan het werk
h. 1954 groepsfoto restaurantkoks
i. 1962 nabespreking kookles, leraar P.Hendriks
j. 1962 restaurantkoks aan de maaltijd
k. 1963 koksleerlingen brengen kokerijprodukten naar de bakkerijtentoonstelling in de Harmonie te Groningen
l. 1966 restaurantkoksleerlingen assisteren bij koud buffet voor 2500 gasten in de Prins Bernhard Hoeve te Zuidlaren
m. plm. 1968 uitleg van de les in het bakkkerijlokaal
n. plm. 1965 showbuffet restaurantkoks bij diploma-uitreiking
o. plm. 1985 leerling restaurantkoks aan het werk voor buffet
p. plm. 1970 showbuffet restaurantkoks (kleurendia's)
q. 1989 luxe patisserie cursus
r. 1989 buffet luxe patisseriecursus
Organisatie: Groninger Archieven

Kenmerken

Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van Bakker's Culinaire Vakschool
Behoort tot collectie:
Gemeente Groningen
Laatste Publicatie:
2000
Omvang:
2 m standaardarchiefberging