Uw zoekacties: Centrale keuken te Groningen, 1917 - 1920
x1201 Centrale keuken te Groningen, 1917 - 1920 ( Groninger Archieven )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1201 Centrale keuken te Groningen, 1917 - 1920 ( Groninger Archieven )
Zoek in deze archieftoegang
>
Zoektermen
 
 
Toelichting
De centrale keuken is als particuliere instelling opgericht in maart 1917 met het doel in de oorlogstijd voor geringe prijs voedsel te verschaffen aan de ingezetenen van de stad Groningen. Zij werd opgeheven in april 1919.
De eerdere toegang uit 1982 is in 2002 herzien en hiermee vervallen. De omvang van het archief is 0.4 meter.
Openbaarheid: het archief is geheel openbaar.
Plaatsingslijst
Kenmerken
Datering:
1917 - 1920
Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van de Centrale keuken te Groningen
Bewerker:
M. Visch-Camphuis
Laatste Publicatie:
2014
Omvang:
0,41 m standaardarchiefberging
Categorie:
Archiefvormer(s)::
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS